اردشیر شهرکی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خرمای مضافتی با سطح زیر کشت ۲۸ هزار و ۴۰۰ هکتار و خرمای ربی با سطح زیرکشت ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار، بیشترین نخلستانهای سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص دادهاند که سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن از این محصول در این استان برداشت می شود.
وی ادامه داد: ۴۱ درصد سطح محصولات باغی استان سیستان و بلوچستان به کشت خرما اختصاص دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: از ۶۲ هزار و ۹۱۴ هکتار نخلستان در این استان ۴۹ هزار و ۷۱۸ هکتار بارور است.
وی با بیان اینکه خرمای تولید شده سیستان و بلوچستان علاوهبر استانهای دیگر به کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپایی و روسیه صادر میشود افزود: بیشترین نخلستانهای این استان در شهرستانهای سراوان، ایرانشهر، نیکشهر و سیب و سوران واقع شده است.
شهرکی خاطر نشان کرد: کشت خرما در استان سیستان و بلوچستان زمینه اشتغال بیش از ۴۰ هزار نفر را فراهم کرده است.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار هر سال توان تولید دو بار محصول را دارند.
هم اکنون در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در ۸۰ هزار هکتار از باغ های استان انواع میوههای گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید میشود.